YOGA Premium и най-популярното списание за йога в света – OM Yoga & Lifestyle

YOGA Premium и най-популярното списание за йога в света - OM Yoga & Lifestyle

Тази статия ще бъде по-различна от всички останали в блог секцията на YOGA Premium. В нея ще ви разкажа за новите начинания и новите познанства, съпроводени от визия за бъдещето.

 

Нека започна от самото начало – първата ми среща с йога.

 

Като човек, работещ в ИТ сферата, ежедневието ми бе значително напрегнато и почти изцяло лишено от спортна и въобще физическа активност.  До онзи момент бях тествала различни спортове (бокс, фитнес, тичане), но нито един не пасна на моя ритъм и моите нужди.  Така до един ден, в който с колега от офиса решихме да посетим едно от студиата на верига Yoga Vibe и да проверим от първо лице „наистина ли йога може да бъде толкова полезна?“.

Като повечето събития в живота ми, и това не премина без известна доза комичност и неочакван обрат. Оказа се, че сме объркали практиката за начинаещи (разбира се, че бяхме начинаещи и точно в този клас ни беше мястото) с такава за не толкова начинаещи. Вместо да отворим себе си за йога и йога да бъде представена за нас по възможно най-деликатния и ниско интензивен начин, ние скочихме директно „в дълбокото“, както се изрази инструктора по Ащанга йога, в чийто клас бяхме нахлули съвсем неканени.

Оказа се, обаче, че грешката беше вярна. Или поне такива бяха усещанията ми час по-късно. Практиката, макар и крайно натоварваща в своята същност, се оказа изключително приятна за нас. Нещо повече – разбрах, че макар и като начинаещ, аз се чувствам на място и добре дошла в този клас. Тогава намерих отговор на един от въпросите, които се луташе из главата ми от известно време, а именно „За кого е йога„? За всички! Дори и напълно начинаещ, попаднал в клас за напреднали, може да намери своето място и да извлече максимума, на който е способен към дадения момент.

 

Как се роди YOGA Premium?

 

След като вече бях открила „моето си нещо“, реших да намеря място и време в натовареното ежедневие и да приветствам йога в живота си. Започнах да посещавам йога студиото все по-често и да „тествам“ различните класове по йога, за да напасна себе си – ум, дух и тяло, към най-подходящата за мен практика. Макар и поставяйки йога на една от челните позиции в списъка ми „грижа за себе си“, съобразяването с графика на студиото понякога бе трудно и почти невъзможно предвид заетостта ми като уеб разработчик. Решението? Да посещавам класовете в удобните за мен моменти, а през останалото време да практикувам в комфорта на дома си.

Трябваше само да създам уютно и комфортно местенце в малкия си по размер дом, където за кратко да имам възможността да се отделям от информационните потоци, натовареността на ежедневието и всички работни ангажименти.

Ако искаш да научиш повече за съветите ни как да си създадеш кът за йога практика у дома, последвай този линк.

Заредена с ентусиазъм и вдъхновение, започнах да търся йога мат и като цяло – аксесоари, с които да обзаведа това малко кътче. Оказа се, обаче, че предлаганите на българския пазар продукти в този сегмент са или крайно недостъпни като цена, или пък са недотам качествени, в случай, че все пак се намери продукт на разумна стойност.

Този факт успя да провокира множество въпроси в съзнанието ми от професионална гледна точка.

След подробно проучване на пазара изводът беше ясен – в България няма онлайн платформа, която да предлага премиум продукти в среден ценови клас, които да са с доказано качество и приемлива себестойност за потребителя.

Впрягайки на работа всички свои умения, натрупани през шестте години опит, на бял (или дигитален) свят се появи YOGA Premium. Концепцията – комбинация от вежливо обслужване, грижа за клиента и доказано качествени продукти.

И така – в един слънчев августовски ден, на един варненски плаж, YOGA Premium оживя в мрежата.

 

 

Защо ви разказвам всичко това?

 

Сигурно вече сте си задали този въпрос. Ето отговор – защото вярвам, че ничии усилия не остават незабелязани. Така се случи и с YOGA Premium. Само няколко дни след официалния онлайн рожден ден на уеб сайта, мила дама на име Ангелина Борисова, мениджър проекти на списание OM Yoga & Lifestyle се свърза с мен. Последва среща в пространството им за събития, но преди да ви споделя за какво си говорихме на по чаша чай, ето малко факти за изданието:

  • OM Yoga & Lifestyle е най-популярното списание за йога в света
  • Издава се в България от декември 2017 година
  • На страниците му може да откриеш качествено авторско съдържание, вдъхновяващо читателите за пълноценен, активен и хармоничен начин на живот
  • Важен акцент са задълбочените анализи на утвърдени йога инструктори у нас, физическите аспекти на йога и плюсовете й за здравето ни.

 

Какво да очаквате от тази колаборация?

 

Дойде време и за малко вътрешна информация 🙂 Освен споделянето на добър опит и практики, както и съвместни кампании, ще имате възможност да ни видите в акция на живо на 26 и 27 Октомври. Какво ще се случи тогава ли? Приятелите ни от OM Yoga & Lifestyle са поканили Джейсън Андерсон – бивш професионален баскетболист и йога инструктор! Родом от Атланта (САЩ), през последните 10 години Джейсън се е посветил на йога практиката си, като през последните месеци неговите мастър класове се радват на голям интерес и у нас. Стилът, в който той преподава, е Виняса флоу.

Може да научиш повече за събитието тук.

През последния уикенд на Октомври, на двудневния уъркшоп, ще може да видите и представители на YOGA Premium, придружени от красивите ни матове!

 

 

И ако и сега се питате защо ви разказвам всичко това, то ще опитам да събера няколкото стотин думи в едно (или малко повече) изречение, а именно – защото йога не е само мат, не е само студио и определено не е само физическо предизвикателство.  За мен йога отвори множество врати, срещна ме с множество позитивно настроени и целеустремени хора, срещна ме и с мен самата! И това е само началото!

Петя Петкова

 

 

 

Един коментар

  1. Невена Мирчева

    Страхотно ви е начинанието. Отдавна имаше нужда от качествени матове и на българския пазар, като изключим възможността да си купиш от някое йога студио, но за хората от по-малките градове това все още си остава проблем. Дерзайте, идеята и реализацията ви е чудесна 🙂

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *