Йога кърпа – ползи и предимства

Йога кърпа или познатата още като хавлия за йога, е чудесно допълнение към колекцията ти от йога аксесоари, независимо дали си начинаещ или ветеран в йога практиката. Повечето кърпи за йога са със същия размер като типичната йога постелка и се отличават с мек, абсорбиращ материал, който може да се използва и като заместител на йога постелката, меко покритие върху постелката или като кърпа за тренировка, с която да запазитеш лицето и тялото без пот по време на практика.

Интензивните йога практики, като бикрам йога, известна също като „гореща йога“, наистина носят горещина и пот, но това е и едно от големите предимства на този стил йога.

Основно предимство на йога кърпата е, че се пере в перална машина и може да я поставиш там веднага след практика. Това ти осигурява винаги чиста и стерилизирана среда за любимата ти йога практика.

 

кърпа за йога

 

Вече имам постелка, необходима ли ми е и йога кърпа?

Много йога практикуващи откриват, че постелката сама по себе си не е достатъчна, за да предотврати подхлъзване между тялото и постелката. Тъй като е от съществено значение хората, които практикуват йога, да могат да държат стабилно позите си (асаните), без да се подхлъзват, йога кърпата може да допринесе за разлика в това да помогне на ръцете, краката и другите части на тялото да останат на мястото си.

Предимства:

  • Лесна за почистване
  • Бързо съхнеща материя
  • Антихлъзгаща текстура
  • Лесна за пренасяне
  • Пасва върху всяка постелка

 

Тъй като са специално проектирани да изсъхват бързо, тези кърпи могат да се използват многократно и по време на дълги тренировки.

Забравил си постелката си у дома или пък пътуваш и не желаеш да я разнасяш? Йога кърпата е отличното решение. Тя е лека и се сгъва се или се навива на руло. С нея със сигурност няма да имаш същия комфорт както с постелката за йога, но неимоверно е по-добре от твърдия под или земя.  С кърпата за йога лесно може да вдъхнеш живот на старата си и овехтяла постелка.

 

Тук може да откриеш трите модела кърпа за йога, които YOGA Premium предлага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *