Свалят ли се килограми с йога практика?

Свалят ли се килограми с йога практика?

До всички онези от вас, които си задават въпроса “свалят ли се килограми с йога практика”, отговорът е – ДА.

Когато става въпрос за йога за отслабване, има много видове практики, предназначени да отговорят на различни фитнес нужди. Всъщност, каквито и да са твоите фитнес цели, със сигурност има йога практика, която ще покрие всяка от тях.

Йога е тренировка за цялото тяло. С толкова много различни пози (асани) и техните вариации, тази метод на физически упражнения има способността да се насочва към всеки мускул в тялото. Йога не само ти помага да тонизираш тялото си по естествен начин, но също така ти позволява да укрепиш ума и духа си.

Първо, важно е да знаеш, че йога може да ти помогне да в борбата с килограмите, когато се съчетава и с други здравословни навици. Има много фактори, които допринасят за отслабването, като изграждане на мускули, правилна хидратация и сън. Броят часове, през които практикуваш йога няма да имат значение, ако не се грижиш за себе си в тези други области.

 

А ето и три йога практики, чрез които да редуцираш телесното си тегло!

 

Както при всяка тренировка, колкото повече физическо натоварване има, толкова повече калории ще изгориш. Така че, по отношение на видовете йога практики за отслабване, най-високо оценените включват Хот йога, Виняса и Ащанга.

 

1. Хот йога

Както подсказва името, хот йога е вид практика, изпълнявана в горещи и влажни условия. Обикновено помещението се затопля до 40 градуса по Целзий с 40 процента влажност. Класовете варират от 60 до 90 минути и включват различни асани за изправяне и разтягане.

Изследванията показват, че в гореща стая сърцето изпомпва повече кръв. Според проучване, публикувано в списанието Medicine & Science in Sports & Exercise, жените изгарят средно 333 калории по време на 90-минутна хот йога практика.

 

Хот йога

 

2. Виняса йога

На санскрит, преводът на „vin“ е „да се постави“, а преводът на „yasa“ е „по специален начин“. По същество това означава да се движиш с намерение.

Виняса йога синхронизира движението с дъха. Вдишванията съответстват на експанзивните движения, а издишванията съответстват на контрактивни движения. Непрекъснатият поток на асаните прави Виняса чудесно кардио упражнение, което ще ти помогне да останеш физически в състояние и психически балансиран.

 

Виняса йога

 

3. Ащанга йога

Този тип йога е съставен от шест серии асани (пози). Докато се движиш през сериите – първични, междинни и напреднали серии – практиката става все по-трудна.

В Ащанга йога има и два стила на преподаване: класът на водене и класа в стил Mysore. Водени от инструктор, класовете с водещи фокуси са върху основната серия. В клас в стил Mysore, ученика се движи през серията със свое собствено темпо. Учителят е там за съдействие, за да ти с корекции, докато преминеш към следващия етап.

Ащанга е чудесна практика за хора, които търсят енергична тренировка, чрез която да подобрят своята издръжливост, сила и цялостно здраве.

Ако загубата на тегло е твоята цел, Ащанга е интензивен стил йога, който може да те поддържа физически. Като тренировка за цялото тяло, Ащанга покрива всички мускулни зони.

 

Ащанга йога

 

Йога практиката за сваляне на килограми е ефективно средство.

 

Наред с това, че ти помага да се отървеш от излишните килограми, йога повишава осъзнатостта и начина, по който се отнасяш към тялото си.

Има много фактори, които допринасят за поддържане на здравословно тегло. Когато хората практикуват йога редовно, те стават по-съвместими със себе си на психическо и физическо ниво, което често води до положителен ефект във всеки аспект от живота им.

 

Ако си решил да опиташ един или повече от йога стиловете, описани по-горе, то е много важно да съобразиш постелката си за йога с тях. При тези практики тялото отделя множество секрети (пот) и сцеплението, което има с постелката е от първостепенно значение за правилното изпълнение на асаните. В тази връзка, от YOGA Premium ти препоръчваме постелка от естествен каучук с микрофибърно покритие, което освен, че абсорбира потта, предоставя дори по-голямо сцепление, когато тялото е влажно. И, разбира се, се пере в пералня 🙂

 

Висококаествени постелки за йога

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *