Ombyd за YOGA Premium: Направи си сам – почистващ спрей за йога постелка

почистващ спрей за йога постелка

Едно от най-важните неща за йога практикуващ, който има своя собствена постелка, е хигиената и почистването на постелката. Това е съществено, тъй като лицето и тялото ви я докосват през цялото време, докато сте на нея, така че е хубаво да я пазите от микроби и мръсотии. Трябва да призная, че през последния месец не почиствах постелката си правилно и започнах да виждам как става по-мръсна на местата, където поставям ръцете и краката си, така че реших да си направя домашен спрей за почистване на постелки и да го пробвам.

Това, от което се нуждаете, е следното: пластмасова, алуминиева или стъклена бутилка с пулверизатор, която можете да използвате многократно, тъй като се почиства и измива; изворна вода, етерично масло от лавандула, етерично масло от чаено дърво и ябълков оцет.

 

етерични-масла

 

След като имате всички съставки, е доста лесно да го направите. Трябва да напълните бутилката с ¼ оцет, а останалите ¾ трябва да бъдат с вода. От етеричните масла трябва да сложите 2 капки масло от чаено дърво, което има антибактериални свойства и затова е добре да се използва с цел почистване. Добавяме и капка етерично масло от лавандула, тъй като има успокояващи свойства. Разбира се, можете да добавите още етерични масла, ако имате свои любими аромати. Например, аз смятам следващия път да опитам със сладък портокал, тъй като той е един от любимите ми и искам да видя как ще се се получи.

Имайте предвид, че след като направите спрея е добре да го разклатите, преди да го използвате върху постелката си. Освен това, след като я почистите, трябва да го оставите да изсъхне за 5-10 минути.

Надявам се това да е било полезно за вас. Намасте!

 

йога-постелка-и-почистване

 

Висококаествени постелки за йога

 

 

 

 

Един коментар

  1. Лейла

    Здравейте,
    благодаря за полезната рецепта. Във връзка с нея бих искала да ви попитам дали етеричните масла успяват да неутрализират миризмата на оцета и дали вместо оцет не може да се използва спирт.
    Благодаря.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *