Ombyd за YOGA Premium: Моята постелка – килимчето на Аладин

Моята постелка - килимчето на Аладин

Сигурно много от вас се чудят как йогите в древността са практикували и дали са имали постелки. Те всъщност не са били необходими, тъй като практиката се е състояла главно от дишане и медитация. След като са се появили по-сложните асани практикуващите са започнали да използват различни видове кърпи и килимчета, докато в един момент не са се появили йога постелките, който използваме днес.

Връзката между мен и йога постелката е много силна, тъй като я асоциирам с практиката ми. Йога постелката е като мой най-добър приятел, който е винаги там през по-трудни дни и през дни, в който съм щастлива. Много често учителите казват да се опитаме да прехвърлим практиката си не само на постелката, а и извън нея. Това означава да бъдем винаги толкова концентрирани и отдадени във всичко, което правим.

 

На йога постелката „летим“ мислено, визуализираме различни желания и мечти, които искаме да ни се случат.

 

йога килимче

 

Преди няколко месеца гледах филма за Аладин, в който той има вълшебно килимче. Магията му е в това, че с него той лети, а и освен това килимчето във филма е живо. То има всички, черти, които притежават и хората, като например срамежливост, героичност, романтика, приключенски дух и дълбока лоялност. Благодарение на него Аладин стига до своята любима и заедно пътуват из различни местенца по света.

След като изгледах филма започнах да мисля за това как всъщност в живота на практикуващия йога, постелката е като вълшебно килимче. На нея ние „летим“ мислено, визуализираме различни желания и мечти, които искаме да ни се случат. Пътуваме из нашето съзнание и стигаме до различни местенца в него, които са само наши и са много дълбоки и съкровенни. Моментите на постелката ни позволяват да сме сами със себе си, а когато медитираме можем да се доближим и до любими хора, които са далече от нас. Освен това, времето върху постелка ни дава възможност найстина да сме тук и сега и да опознаваме себе си и тялото си.

Всеки път е различно и вълнуващо. Всяка моя среща с йога постелката е нова и чакана с нетърпение. Има и дни, в който не съм напълно концентрирана, но ги приемам с много любов и съм благодарна за всеки един момент. Където и да сте, се опитайте да намирате начин да прекарате време върху йога постелката.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *