Йога за двойки – 4 причини да практикуваш с любим човек

йога за двойки

Знаеш ли, че ЙОГА означава „съюз“ на санскрит и се използва за означаване на всяка форма на връзка? Тази дефиниция приляга идеално и на „партньорската йога“. Практикувайки йога заедно с любимия човек не само ще засили физическите ви отношения, но и тези на психологично ниво. Джулия Лехрам, психотерапевт и сертифициран инструктор по йога, казва следното:

Опитът, които йога практиката за двойки носи,  може да служи като вид „работилница“ за укрепване на връзката.

Двойките, практикуващи йога заедно изискват от партньора си наистина да бъде в момента, да обръщат внимание един на друг и да работят заедно за постигане на общи цели. Тази практика действително обединява хората и днес сме решили да ви предоставим изключителните предимства.

Да започваме!

 

 

1. Подобряване на комуникацията

По време на йога практика за двойки трябва да разчитате един на друг, като постоянно общувате чрез допир и контакт с очите. Тази постоянна комуникация изисква неделимо внимание от страна на двамата партньори и силно ниво на доверие. Физическото докосване е език само по себе си, като силата на докосването е в състояние да предаде силно чувство за емоция. Силен компонент на йога за двойки е мимикрията, актът да можеш да съответстваш на настроението на партньора ти. Движението като мимикрия може значително да помогне за увеличаване на връзката с партньора ти, според проучване, направено от The British Psychological Study. Вербалните и невербални движения, съпътстващи йога практиката за двойки, са изключително полезни за създаване на по-дълбоко ниво на връзка и умения за комуникация.

 

2. Отпускане

Практиката на йога за двойки ще ви научи да се отпускате и да се наслаждавате на живота в пълна степен и без излишен стрес. След стресов ден на работното място, често се случва именно партньора да отнесе негативите. Тази енергия може лесно да се превърне в положителна. Практикувайки йога заедно, вие се научавате да пускате нежелания стрес и да се наслаждавате на света със свежи, нови очи. Едно от най-големите предимства на тази практика е ученето да се пуснеш напълно в ръцете на партньора си и да развиеш максимално доверие към него. Остави предразсъдаците си настрана и не се страхувай да опиташ нещо ново! Партньорът ти ще бъде с теб на всяка стъпка, помагайки ти да премахнеш всяка тревожност.

 

3. Забавлявайте се заедно

Знаеш ли, че смехът е един от ключовете за дълготрайна и пълноценна връзка? Професор Джефри Хал от университетът в Канзас е посветил проучванията си над хумора, присъстващ в отношенията между партньорите. Според него смеха е равнозначен на искрата, поддържаща огъня на връзката. Двойките, практикуващи йога заедно, несъмнено създават много забавни моменти помежду си. Несъмнено ще се натъкнете на асани, които към които както и да подхождате, ще предизвикате забавна ситуация, позволяваща ви да се отпуснете, посмеете и насладите на времето си, прекарано заедно. Както обикновено – и тук йога не е единствено до крайния резултат, а до пътя към него 🙂

 

4. Създайте баланс

В йога практиката за двойки няма даващ или получаващ. И двамата партньори са еднакво въвлечени и с еднаква цел в съзнанието си – да се подкрепят един друг. Това помага не само по време на същинската практика, но и в ежедневието. Всяка връзка е уникална, също както партньорите в нея. Затова и постигането на баланс между двамата е от изключителна важност. Отделяйки време за вас двамата, за времето, прекарано в изучаване и споделяне, несъмнено ще подобри и заздрави връзката ви.

 

йога за двама

 

А сега е време да извадиш постелките за йога и да дадеш на теб и партньора ти една смислена и пълноценна йога практика!

 

Висококаествени постелки за йога

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *