HomeYoga.bg – достъпна йога за всеки, по всяко време

В тази статия решихме да ви разкажем повече за нашите партньори от HomeYoga.bg и по-конкретно – информация за платформата от първо лице. В следващите редове  Мими Дончева – основател на онлайн йога студиото и йога инструктор с дългогодишен опит, ще обясни как се е родила идеята за такъв тип платформа и за кого е предназначена.

 

Как и кога се роди идеята за Home Yoga?

Идеята за Home Yoga се роди през 2015 г. като продължение на моята преподавателска практика и в синхрон с глобалната тенденция за дигитализация на обученията. Моята цел беше да улесним достъпа до качествени йога практики за по-широк кръг от хора. И потърсих за съмишленици едни от най-утвърдените йога инструктори в България, част от които са учители на йога учителите в страната. Намерих и добри специалисти, които да обезпечат техническата страна на проекта. И така, година по-късно, първото българско онлайн йога студио стана факт! Мога спокойно да кажа, че ние работим по световните стандарти в тази сфера и не отстъпваме като качество на доста от онлайн студиата, преподаващи на английски. В резултат на което, се радваме на интерес и от българи, живеещи в чужбина, които предпочитат да практикуват на родния си език. Но на първо място, направихме йога достъпна за хората с ограничено време тук и за хората в по-малките населени места, където изобщо няма часове по йога.

За кого е Home Yoga?

Home Yoga съществува за хората с натоварено ежедневие, които осъзнават нуждата да се погрижат за себе си – не само на телесен, но и на на ментален и емоционален план. Ние правим йога достъпна навсякъде и по всяко време, представяйки тази древна наука по актуален и приложим начин. Целта ни е да помогнем на повече хора да се справят  със стреса, обездвижването и предизивикателствата на съвремието ни. А нашата мечта е поне на 1% от българите в глобален мащаб да бъдат по-здрави, спокойни, в хармония със себе си и околните.

 

HomeYoga.BG - достъпна йога за всеки, по всяко време

 

Свикнала ли е българската аудитория да използва такъв тип услуги дигитално?

През 2016-та, когато студиото официално заработи, бяхме абсолютна иновация за българския пазар. И съответно, наша беше ролята да обясняваме какво е онлайн йога студио и как работи. Това продължава и до днес, но вече все повече хора се отварят към дигиталните възможности и ситуацията лека-полека се променя. Да си пионер в нещо винаги е трудно, но вярвам, че отъпкахме пътя в една нова ниша, която тепърва ще се развива.

 

Как сформирахте екипа си от инструктори, които не спират да създават качествено съдържание за потребителите ви?

При нас основните критерии в подбора на инструкторите са два – да са международно сертифицирани и да имат натрупан опит в преподаването. Като създател на студиото, на мен това ми дава спокойствие, че нашите абонати са в сигурни ръце, когато практикуват йога вкъщи.

 

Може ли да ни споделите за бъдещите си планове? Какво ново да очакваме от платформата?

При нас новото постоянно върви, тъй като сред основните ни стремежи е да подобряваме потребителското преживяване в платформата. Когато стартирахме, като технически възможности и визия нашият сайт нямаше еквивалент на българския пазар и мога кажа, че поставихме един стандарт. Но както се казва в „Алиса в страната на чудесата“, в динамичния свят, в който живеем, за да останем на едно място, трябва да тичаме два пъти по-бързо. Затова през 2019-та пуснахме нова версия на сайта, с подобрения, които събрахме като обратна връзка от потребителите ни. Създадохме отделна секция с безплатно съдържание, където всеки може да тества йога, преди за закупи абонамент. Добавихме тематични йога колекции в онлайн студиото. И направихме в потребителския профил списък с въвеждащи практики, който да помогне на „новобранците“ в йога да се ориентират откъде да започнат. Предстои да добавим нови страници с допълнителни услуги и възможности. А догодина, живот и здраве ще разработим инструмент за проследяване на личния йога прогрес.

 

За Мими Дончева

Мими ДончеваМими Дончева е сертифициран йога инструктор и астролог, създател на онлайн йога студиото Home Yoga и на Astro Academy. Практикува йога от 2005 г., а от 2012 г. преподава. Завършила е професионални обучения по Хатха (класическа) йога и Йога за деца към Българска федерация по йога. Има специализации в Йога през бременността и Аеро йога. Автор е на редица публикации в списанията „Om Yoga & Lifestyle“ и „Йога за всички“. В допълнение е преминала редица обучения в сферата на балансирания живот и личностното развитие, сред които курсове по приложна психология, философия, рейки, акашови записи и др. В момента се обучава за психотерапевт по методиката на Карл Юнг към БОАП. И прави магистратура „Психология на здравето“ в СУ.

 

 

 

 

А как може да подариш ваучер за онлайн йога студиото, научи тук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *