5 сигнала, които ти показват, че незабавно трябва да извадиш своята йога постелка

йога постелка

Няма магическо хапче за всичките ти неразположения. Няма и магически сироп, от който да отпиваш всяка сутрин, за да се освободиш от проблемите и притесненията си. НО – има йога. А тя е доста близко до хапчето и сиропа 😉

Изминало ли е доста време, откакто последно бе върху йога постелката си? Ето и няколко знака, които ти сигнализират, че трябва да се върнеш върху нея!

 

Не чувстваш вътрешната си енергия

Ако се чувстваш апатично и ти липсва амбиция, имаш нужда от йога. Йога може да ти помогне да преразгледаш своята гледна точка към живота и да те накара да се почувстваш отново жив. Движението, извиването и подравняването на тялото ще засили креативността ти и ще почувстваш как амбицията ти отново се влива във вените ти. Съвет: носи тефтер и химикалка със себе си, за да изолираш и записваш всякакви идеи, които могат да ти хрумнат по време и след практика!

 

Имаш нужда от рестарт

Сигурни сме, че поне веднъж в живота ти се е искало да има едно голямо червено бутонче, на което да пише “restart” и натискайки го – всичко да започне отначало. Звучи налудничаво, знаем. Но познай какво?! Има такъв бутон! И той се нарича ЙОГА. Веднъж стъпил на йога постелката, ще се почувстваш освежен, зареден и в готовност за вземане на решения и впускане в нови предизвикателства. Звучи като вълшебно хапче, нали?

 

йога практика у дома

 

Усещаш, че нямаш контрол над собствения си живот

Загубата на контрол дава възможност на емоциите ти да поемат волана, а също и да прекарваш твърде дълго време в дадена ситуация, вместо да търсиш изход от нея. Случва се дори и на най-самосъзнатите индивиди. Йога ще ти припомни да направиш пауза, да се съсредоточиш върху съзнателното дишане и движение, както и да възвърнеш контрола над живота си. Така отново ще се настаниш на мястото на шофьора по пътя на собствената си съдба.

 

Изпитваш чувство на гняв и раздразнение

Усещаш, как все по-често капризничиш и не съобразяваш думите си дори към онези, които са ти най-ближни. Упс! Време е да си осигуриш тайм-аут (а.к.а. твоята йога постелка). Само като поставиш всичко на пауза и насочиш фокус в дъха си, ще подредиш всичко това и ще се почувстваш като себе си за нула време. Съвет: не забравяй да се извиниш, когато е необходимо – не си ти, когато не си правил йога!

 

Твърде изморен си от всичко, което правиш

Работиш на пълен работен ден, отделно развиваш собствен проект, грижиш се за семейство… да продължаваме ли?! За всички нас стресът е опасен и животопроменящ фактор. Тялото и ума имат нужда от почивка, за да възвърнат обичайното си състояние. Грижейки се за тях върху йога псотелката, постепенно ще възстановиш баланса, гъвкавостта и координацията си!

 

 

А сега, бързо затвори лаптопа или остави смартфона настрана и извади своята йога постелка! 

 

Поставяйки натоварения си живот на пауза, всички ние правим услуга както на самите себе си, така и на околните. Настроението е по-добро, фокусът – по-прецизен, тялото – по-здраво!

Независимо дали практикуваш от уюта на дома си, или от близкото студио, винаги си припомняй тези съвети, когато някои от сигналите по-горе се появи 🙂

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *